Friday, April 21, 2017

Ca procesele sa fie corecte in Romania,ar trebui sa se intample urmatoarele lucruri:

1.sa dispara nepotismul din justitie.Poti apela la un avocat care este ruda cu procurorul sau cu judecatorul....el ia banutul si nu se abtine.Iar tu esti bagat dupa gratii.
Intr-un caz procurorul era varul unei judecatoare,parte vatamata.S-a incercat recuzarea lui si nu s-a reusit.S-a incalcat legea.
2.Procurorul nu trebuie sa devina judecator Am vazut ce s-a intamplat la Curtea de Apel Ploiesti,la,7aPa,in data de 19.04.2017.Un fost procuror,devenit judecator a schimbat o sentinta data de o instanta inferioara,care era cu suspendare.El era seful completului si l-a convins si pe celalat judecator sa condamne cu executare.
3.Judecatorul nu trebuie sa se faca procuror.
4.Nu mi se pare normal ca un judecator sa fie detasat la parchetul care face dosarul penal unui inculpat si dupa aia sa vina sa il judece pe acel inculpat.
5.nu mi se pare corect ca un judecator,care a fost politist inainte sa fie magistrat si care a fost coleg cu cei care fac dosarul unui inculpat,sa vina sa il judece pe acel inculpat.
6.Nu mi se pare normal ca un complet de judecata sa fie cunoscut abia cand se intra in sala de judecata.Completul de judecata trebuie sa fie cunoscut de catre inculpat din start.Daca stii completul din start si e ceva in neregula sau sunt suspiciuni rezonabile cu privire la impartialitatea magistratului sau intregului complet,sa poti cere recuzarea.Am vazut ca recuzarea se obtine foarte greu si magistratul devine foarte iritat pentru ca ai incercat sa il recuzi si da sentinta stramba,practic se razbuna.Nimeni nu ii face nimic,desi poate fi represiune nedreapta.
7.magistratii sa nu fie acoperiti.Aproape toti sunt acoperiti.
8.SRI sa nu se implice in procesele penale
9.sa nu existe presedinte de complet....judecatorii sa aiba acelasi statut...nu trebuie sa fie unul superior celulilalt.
10.In mod normal completul de judecata ar trebui sa fie alcatuit dintr-un  numar impar...nu par.
.

No comments:

Post a Comment